Vruchtbaarheidscoaching

Prenatale coaching

Coaching tijdens de bevalling

Geboorteverhalen

Wat doet een geboortecoach of doula?

 

Elke vrouw verdient een bevalling die haar helemaal in haar kracht zet. Omringd met zorg, liefde en respect. Bij Bliss krijg je die begeleiding op emotioneel, fysiek, spiritueel en informatief vlak bij de zwangerschap(wens). 

 

Bij Bliss kan je terecht voor:

* Uitgebreide voorbereiding op de dag van de bevalling.
* Diep inzicht in je gedachten, emoties, overtuigingen en fysieke sensaties zodat je sterker in je schoenen staat als je gaat bevallen.
* Als er angst is, trachten we die beter te begrijpen, om zo je welzijn te verbeteren.
* Gaan we dieper in op de rol van jou en je partner en hoe je optimaal kunt samenwerken.
* Leggen we samen de basis voor je geboorteplan.

☝🏼Soms triggert een zwangerschap(swens) oude trauma's en belemmerende overtuigingen. Dan kan je je in de war voelen of overweldigd. In dat geval kunnen we samen kijken wat je nodig hebt. Ik kan desgewenst ook 'innerlijke kindheling' en 'stressrelease' aanbieden.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness helpt tegen stress- en angstgevoelens, een negatieve stemming en zelfs pijn. Ik zet jullie/je op weg met de basistechnieken van meditatie, hypnobirthing  en ook enkele ontspanningsoefeningen, massages, affirmaties, visualisaties...   Er kan heel veel, maar niets moet. Alles op jouw tempo. Mijn manier van werken is intuïtief, zacht en uitnodigend. 

 

✓ Wens je graag verbinding met je kindje maar heb je ook schrik voor de bevalling?
✓ Zoek je antwoorden hoe je beter met de pijn om kan gaan?
✓ Zou je graag leren ontspannen op momenten dat de controle wegvalt?
✓ Wil je bevallen op een wijze die overeenkomt met jouw wensen?

✓ Wil je deskundig advies over wat er in je lichaam gebeurt als de bevalling start? 

✓ Verliep je vorige bevalling niet zoals je gehoopt had? 

Dan biedt mindful bevallen je de kans om te leren ontspannen in de onrust.

 

Je gevoelens, gedachten en emoties zijn van groot belang tijdens de bevalling. Je lichaam wil rust en kalmte. Als jij het gevoel hebt dat je veilig bent zal je lichaam daar ontspannen op reageren.  Angst, onzekerheid en paniek worden geïnterpreteerd als gevaar en dan valt soms alles letterlijk stil. Veel aanstaande mama's en hun partners hebben schrik voor de pijn,  de onmacht, de slapeloze nachten, het ouderschap en de verantwoordelijkheid. Al deze stressvolle gedachten kunnen de lichamelijke spanning vergroten. Het belemmert de aanmaak van oxytocine, het hormoon dat de weeën stimuleert. 

 

Het doel is om zoveel mogelijk omstandigheden te creëren die jou rust en kalmte brengen. Een baby krijgen is een heel goede gelegenheid om mindfulness te leren en te ontdekken hoe diepe ademhaling, rust, visualisatie en concentratie jouw zelfvertrouwen kunnen helpen. Het vergroot ook de verbondenheid met je partner en je kindje.  

 

En de tarieven vind je bij Praktisch