Individuele begeleiding: samen op weg naar de beste versie van jezelf

 

We vertrekken van wie je bent op dit moment

 • Waar droom je van? 
 • Waar loop je tegenaan?
 • Voel je je eenzaam?
 • Razen je gedachten en voel je je tekort gedaan?
 • Wil je soms vluchten, of vechten, of verstijf je?

 

Je krijgt inzicht in je blokkades

Blokkades zijn denkpatronen, gevoelens of gedragingen die ons belemmeren om goed te functioneren. Het kunnen kwetsuren zijn uit je verleden, kindertijd, jeugd, werksituatie, relaties, etc. Ook lichamelijke problemen gaan vaak gepaard met emotionele blokkades. Als je deze blokkades kunt ontdekken, kan je ze ook langzaam wegnemen. Dit kan ondermeer door contact te maken met je 'innerlijke kind'. 

 

We formuleren persoonlijke doelstellingen
We gaan samen op zoek naar jouw krachtbronnen en jouw wensen. De ervaring leert, dat hoe specifieker we zijn over de doelen die we willen bereiken, hoe waarschijnlijker het is dat we deze ook echt realiseren.

 

De aanpak is lichaamsgericht (Somatic Experience)

We reguleren het zenuwstelsel met lichaamsoefeningen zodat je contact kan maken met je binnenwereld, niet zodat je kalm kan zijn, maar zodat je al je emoties beter kunt DRAGEN en meer gaat VOELEN. Dan ontstaat rust bijna automatisch. Deze methode heet 'Somatic experiencing' en wordt ingezet bij 𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚 𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬𝐠𝐞𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐤𝐥𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧. Stress en trauma zitten namelijk vast in je zenuwstel en niet in de gebeurtenis zelf. Dankzij de begeleiding bij die lichamelijke sensaties, wordt het 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐡𝐞𝐥𝐞𝐧𝐝 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐠𝐞𝐧 van je lichaam hersteld.
Je wordt je tijdens de sessies bewust van allerlei hulpbronnen die je verwerkingsproces mee kunnen ondersteunen. Zoals:

𝘑𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵
𝘑𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪𝘨𝘦𝘯𝘵𝘪𝘦
𝘑𝘦 𝘪𝘯𝘯𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘬𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵
𝘑𝘦 𝘸𝘪𝘫𝘴𝘩𝘦𝘪𝘥
𝘞𝘢𝘢𝘳 𝘫𝘪𝘫 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘢𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘤𝘩𝘵
𝘞𝘢𝘵 𝘫𝘰𝘶 𝘥𝘰𝘦𝘵 𝘭𝘢𝘤𝘩𝘦𝘯
𝘗𝘰𝘴𝘪𝘵𝘪𝘦𝘷𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘪𝘯𝘯𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯


Het omarmen van je binnenwereld betekent het bewust worden van je gedachten, gevoelens, overtuigingen en emoties.

En er geleidelijk aan vrede mee hebben.

Het is een proces van zelfreflectie, acceptatie en groei op verschillende niveaus, zoals fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Hier zijn enkele stappen die je kunnen helpen je binnenwereld te omarmen:

 1. Zelfbewustzijn ontwikkelen:

  • Neem de tijd om bewust te worden van je gedachten en gevoelens. Dit kan meditatie, mindfulness of gewoon stille reflectie omvatten. Probeer jezelf zonder oordeel te observeren.
 2. Acceptatie van emoties:

  • Sta jezelf toe om alle emoties te ervaren, zowel positieve als negatieve. Erken ze zonder ze te veroordelen. Emoties zijn natuurlijke reacties op situaties en het is belangrijk om ze te begrijpen en te accepteren.
 3. Zelfliefde cultiveren:

  • Ontwikkel een positieve relatie met jezelf. Erken je eigen waarde en wees vriendelijk voor jezelf. Zelfliefde is een essentieel onderdeel van het omarmen van je binnenwereld.
 4. Identificeer overtuigingen:

  • Onderzoek je overtuigingen en waarden. Zijn ze behulpzaam of belemmerend? Zijn ze gebaseerd op feiten of op aannames? Het bewust worden van je overtuigingen stelt je in staat om ze indien nodig aan te passen.
 5. Zorg voor je fysieke gezondheid:

  • Een gezond lichaam kan bijdragen aan een gezonde binnenwereld. Zorg voor voldoende slaap, voeding, beweging en ontspanning.
 6. Streef naar persoonlijke groei:

  • Blijf leren en groeien op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit kan betekenen dat je nieuwe vaardigheden ontwikkelt, nieuwe ervaringen opdoet of jezelf uitdaagt om je comfortzone te verlaten.
 7. Ontwikkel veerkracht:

  • Leer om te gaan met uitdagingen en tegenslagen. Veerkrachtige mensen begrijpen dat het leven ups en downs kent, en ze vinden manieren om zich aan te passen en door te gaan.
 8. Zoek verbinding:

  • Verbind je met anderen op een dieper niveau. Sociale relaties kunnen een bron van steun en begrip zijn, en ze dragen bij aan een gezonde binnenwereld.

Het idee is dat wanneer je elk van deze dimensies in evenwicht brengt en erkent, je een algehele stroming en harmonie in je leven kunt ervaren. Het bevordert zelfbewustzijn en helpt je beter om te gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.