De oorsprong van Bliss ligt in de mantra Sat - Chit - Ananda uit het oude Sanskriet.

Deze wijze woorden staan voor Bestaan, Bewustzijn en Gelukzaligheid.

Accepteer waar jij innerlijk bent op dit moment (Sat). Als je enkel reageert zoals je het vroeger deed, dan heet dat recycleren.  Als je echter toegang krijgt tot je bewustzijn (Chit), kan jouw levensenergie

iets nieuws toevoegen aan het leven. Dan kom je op de juiste plek. Dan komt de beloning van binnenuit en transformeer je.  Je bent dan in de flow omdat je de flow bent (Ananda/Bliss).

Wat zal ik je vertellen?

 

Ik beleef de wereld op gevoelsniveau. Ik heb leren voelen hoe ik zelf mijn energie kan geven en ontvangen door bewust in het moment te zijn. Ik laad mezelf op tijdens meditatie, dans, hartademhaling en stilte. Dan komt mijn focus in lijn met mijn hart, mijn bekken en mijn hoofd. Dan zit ik in 'flow' - mijn intuïtieve, spontane zelf-. In mijn begeleiding zal ik de dieperliggende oorzaken van emotioneel lijden samen met jou verkennen met vriendelijkheid en empathie.

 

Ik ben altijd gefascineerd geweest door menselijke relaties en communicatie. Hoe conflicten dynamische processen van groei kunnen zijn. Ik ben blij als ik de mensen om wie ik geef, kan inspireren om hun doelen na te streven. Met een goed gevoel voor humor. Het heeft mij al vaak geholpen om mezelf met een dosis lichtheid te benaderen.  Geef toe: samen lachen schept een band en werkt ontspannend. Onszelf een beetje relativeren, toch?

 

Als je heelt kom je vanzelf in je levensenergie

 

Ik ben op eigen blokkades en trauma's gestoten die heling vroegen. Het was ervaren dat ik steeds dezelfde patronen doorliep en mezelf onnodig saboteerde. Vastzitten in mijn eigen overtuigingen omdat ze je jarenlang gediend hadden als een 'copingmechanisme'.

Heling voor mij is met liefdevolle aandacht je eigen wonden aankijken. Stilte inbouwen. De pijn, angst, schuld of schaamte aankijken. Ze helemaal doorvoelen (hoe ongemakkelijk ook) en er met zachtheid naar kijken. Het is een proces dat samengaat met loslaten, ook wel 'spiritueel ontwaken' genoemd.   

Accepteren dat je eigen mislukkingen en teleurstellingen bij het leven horen, net zoals groeien. Mezelf leren vergeven ook. Compassievol zijn: de poort naar innerlijke vrede en emotionele stabiliteit. Soms was het proces loodzwaar (als innerlijk sterven en al je angsten loslaten). Het was  telkens weer onthechten van mijn ego om geleidelijk dichter bij mezelf te komen. En eigenlijk stopt dat groeiproces nooit meer. 

Dankzij meditatie, yoga, schrijven, in de natuur zijn, reizen en dansen tracht ik ten volle te leven. Mijn yogamat is mijn spiegel. Op de mat leer ik loslaten, en dankbaarheid en blijdschap voelen voor wat er is.  Want het leven leert ons telkens dezelfde les in andere situaties tot we voor altijd onze essentie koesteren als onze beste vriend(in). 

 

Zelf zwanger worden was een pittig proces

 

Ik ben mama van twee prachtige dochters. Ze leren me hoe mooi het kan zijn om te luisteren, te verbinden en samen oplossingen te bedenken. Zwanger worden verliep bij mij als een hordeloop. Ik kreeg bij mijn eerste zwangerschap een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en moest in allerijl geopereerd worden. Het gebeurde na een intens medisch proces om zwanger te worden dat al 2 jaar duurde. Toen (2009) viel alles letterlijk stil. Ik zat maandenlang in een overlevingsmodus.  Het was een lange weg om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam.  Dankzij zelfheling, mindfulness, gepaste voeding en accupunctuur kon ik langzaam weer vertrouwen op mijn lichaam en mezelf. Mijn twee volgende zwangerschappen waren een medische mallemolen (IUI en IVF) en uiteindelijk zijn ze toch een ultiem geschenk. Mijn lichaam kreeg het wel telkens heel zwaar. Bij mijn tweede bevalling (2017) maakte ik gebruik van hypnobirthing (hypnose-focus) en yoga. 

 

 

Kennis en ervaring

Niets evenaart de lessen die het Leven je biedt. Ik las boeken van onder andere Louise Hay, Deepak Chopra, Bart Brandsma, Brené Brown, Marshall Rosenberg, Eline Vrolijk, Hannah Cuppen en Alberto Villoldo. Ze brachten me zoveel inzicht over persoonlijke en maatschappelijke processen van liefde, spanning en conflict. 

 

Ik volgde verschillende opleidingen op het gebied van mindfulness en helingswerk.

2010: Mindfulness Based Stress Reduction bij Breathworks in Gent

2016: Opleiding tot Doula of geboortecaoch

2020: Een introductie in 'Natural Horsemanship' met Hatha/ Yin Yoga.

2021: Masterclass Unleashing of Potential: optie Bewust Momentum, focus, intentie en transformatie (2022) 

2023: The Trauma of Racism: Expert Strategies to Help Clients Heal bij The National Institute for the Clinical Application of Behavioural Medicine (Connecticut, VS)

2023: Polyvagaal Theorie geïnformeerde training over werken met kwetsbare groepen,  maatschappelijke trauma's en individuele trauma's door middel van dans- en bewegingtherapie bij Agape België in Koolskamp

2011: Postgraduaat  Interculturele Communicatie en Diversiteitmanagement aan de hogeschool voor voortgezet onderwijs in Mechelen.

2003: Een masterdiploma in Ontwikkelingsstudies - Conflict and Development (Universiteit Gent)