De oorsprong van Bliss ligt in de mantra Sat - Chit - Ananda uit het oude Sanskriet.

Deze wijze woorden staan voor Bestaan, Bewustzijn en Gelukzaligheid.

Accepteer waar jij innerlijk bent op dit moment (Sat). Als je enkel reageert zoals je het vroeger deed, dan heet dat recycleren.  Als je echter toegang krijgt tot je bewustzijn (Chit), kan jouw levensenergie

iets nieuws toevoegen aan het leven. Dan kom je op de juiste plek. Dan komt de beloning van binnenuit en transformeer je.  Je bent dan in de flow omdat je de flow bent (Ananda/Bliss).

Wat zal ik je vertellen?

 

Ik beleef de wereld op gevoelsniveau. Ik heb leren voelen hoe ik zelf mijn energie geven en ontvangen door bewust in het moment te leren zijn. Ik laad mezelf op tijdens momenten van meditatie, hartademhaling en stilte. Dankomt mijn focus weer in lijn met mijn hart en mijn hoofd. Dan zit ik in 'flow' - mijn intuïtieve, spontane zelf-.

 

Ik ben steeds gefascineerd geweest door menselijke relaties en communicatie, hoe conflicten dynamische processen van groei kunnen zijn en in spirituele zingeving. Ik ben blij als ik mensen om wie ik geef, kan inspireren om hun doelen na te streven. Met een goed gevoel voor humor. Het heeft mij al vaak geholpen om mezelf met een dosis lichtheid te benaderen.  Geef toe: samen lachen schept een band en werkt ontspannend. Onszelf een beetje relativeren, toch?

 

Als je heelt kom je vanzelf in je levensenergie

 

Ik ben op eigen blokkades en trauma's gestoten die heling vroegen. Het was ervaren dat ik steeds dezelfde patronen doorliep en mezelf onnodig saboteerde. Vastzitten in mijn eigen overtuigingen omdat ze je jarenlang gediend hadden als een 'copingmechanisme'.

Heling voor mij is met liefdevolle aandacht je eigen wonden aankijken. Stilte inbouwen. De pijn, angst, schuld of schaamte aankijken. Ze helemaal doorvoelen (hoe ongemakkelijk ook) en er met zachtheid naar kijken. Het is een proces dat samengaat met loslaten, ook wel 'spiritueel ontwaken' genoemd.   

 

Accepteren dat je eigen mislukkingen en teleurstellingen bij het leven horen, net zoals groeien. Mezelf leren vergeven ook. Compassievol zijn: de poort naar innerlijke vrede en emotionele stabiliteit. Soms was het proces loodzwaar (als innerlijk sterven en al je angsten loslaten). Het was steeds weer onthechten van mijn ego om uiteindelijk steeds dichter bij mezelf te komen. En eigenlijk stopt dat groeiproces nooit meer. 

 

Dankzij meditatie, yoga, schrijven, in de natuur zijn, reizen en dansen tracht ik ten volle te leven. Iets wat me een goed gevoel geeft zoals yoga, dans, muziek, lopen, ... zou ons onbewust aan het kloppend hart van onze moeder in de baarmoeder herinneren. Prachtig toch? 

 

Zelfliefde. Dat is ook grenzen stellen, je mening geven, vragen om wat je nodig hebt en tijd vrijmaken voor plezier en sociale contacten. Mijn yogamat is mijn spiegel. Ik kom er mezelf tegen, mijn lichaam  maar ook mijn blokkades. Op de mat leer ik loslaten, en dankbaarheid en blijdschap voelen voor wat er is.  Want het leven leert ons telkens dezelfde les in andere situaties tot we voor altijd onze essentie koesteren als onze beste vriend(in). 

 

Zelf zwanger worden was een pittig proces

 

Ik ben mama van twee prachtige dochters. Ik ben zo dankbaar dat ze er zijn. Ze leren me hoe mooi het kan zijn om te luisteren, te verbinden en samen oplossingen te bedenken. 

Zwanger worden verliep bij mij als een hordeloop. Ik kreeg bij mijn eerste zwangerschap een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en moest in allerijl geopereerd worden. Het gebeurde na een intens medisch proces om zwanger te worden dat al 2 jaar duurde. Toen (2009) viel alles letterlijk stil. Ik zat maandenlang in een overlevingsmodus.  Het was een lange weg om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam.  Dankzij zelfheling, mindfulness, gepaste voeding en accupunctuur kon ik langzaam weer vertrouwen op mijn lichaam en mezelf. Mijn twee volgende zwangerschappen waren een medische mallemolen (IUI en IVF) en uiteindelijk zijn ze toch een ultiem geschenk. Mijn lichaam kreeg het wel telkens heel zwaar. Bij mijn tweede bevalling (2017) maakte ik gebruik van hypnobirthing (hypnose-focus) en yoga. 

 

 

Kennis en ervaring

.....Als leren nooit ophoudt....

 

Niets evenaart de lessen die het Leven je biedt. Ik las boeken van onder andere Louise Hay, Deepak Chopra, Bart Brandsma, Frank Wijers, Brené Brown, Eline Vrolijk en Alberto Villoldo. Ze brachten me zoveel inzicht over persoonlijke en maatschappelijke processen van spanning en conflict. 

 

Ik volgde verschillende opleidingen en retraites op het gebied van mindfulness en energiewerk.

In 2010: Mindfulness Based Stress Reduction bij Breathworks in Gent

In 2016: Opleiding tot Doula of geboortecaoch

In 2020: in Frankrijk een retraite 'Natural Horsemanship' met Hatha/ Yin Yoga.

In 2021: Masterclass Unleashing of Potential: optie Bewust Momentum, focus, intentie en transformatie (2022) 

In 2021: naar Noorwegen gegaan voor een diepe persoonlijke reis.

In 2022: retraite 'De weg van de Ziel' in Frankrijk.

2023: Online Leermodule --> The Trauma of Racism: Expert Strategies to Help Clients Heal bij The National Institute for the Clinical Application of Behavioural Medicine (Connecticut, VS)

2023: Leermodule Polarprof bij het Hannah Arendt Instituut. 

 

Postgraduaat (in 2011) Interculturele Communicatie en Diversiteitmanagement aan de hogeschool voor voortgezet onderwijs in Mechelen.

Een masterdiploma in Ontwikkelingsstudies - Conflict and Development (Universiteit Gent) (2003)