Ik werk met je hoofd, je emoties en je lichaam. De keuze om door mij begeleid te worden is volledig aan jou.  Het begeleidingswerk zal optimaal werken als jij volledig achter jouw keuze staat. Zo neem jij jezelf, jouw lichaam en mij serieus en gaat jouw lichaam meewerken.

 

 • Gratis kennismakingsgesprek (1u) waarin ik je zal toelichten wat mijn begeleiding kan zijn. We gaan dieper in op jouw vragen en wensen. 
 • Elke daarop volgende consultatie kost 75€ (1,5u).
 • Bij zwangerschap zijn er gemiddeld  een 4-tal consultaties. Wens je mijn aanwezigheid tijdens de bevalling?  Ook dat kan! Zie verder deze pagina.

 


Persoonlijke begeleiding bij het bewust worden van wie je bent en waar je naartoe wil

Samen op weg naar de beste versie van jezelf.

Wat zijn je ambities? Wat wil je aan jezelf veranderen? Voel je chronische stress, ongemak, ervaar je een gebrek aan levenslust? Veel van onze energie zit 'vast' op een onbewust niveau. Het zijn kwetsuren uit ons verleden, kindertijd, jeugd, werksituatie, relaties, etc. Die kwetsuren bepalen echter veelal hoe we denken en wat we (nog kunnen) voelen! Onbewust blokkeren we onszelf omdat we denken dat we dan de wereld beter aankunnen. Zo gaat onze levensenergie vastzitten (chronische pijn, stress, depressie, angst, ...). Het volstaat dan niet om hard te proberen om positieve gedachten te denken en zo je emoties te veranderen. Chronische stress en spanning blijven actief 'hangen' in je bindweefsel (fascia), in je spieren en gewrichten of je zenuwstelsel (depressie, angst) en de organen. Het vraagt kennis en ervaring om die delen te leren 'loslaten' of 'helen'.

 

We vertrekken van wie je bent op dit moment: 

* Waar droom je van?

* Werk je jezelf tegen, maar weet je niet hoe? 

* Vecht je te vaak of wil je eerder vluchten?

* Voel je je eenzaam? 

* Weet je met je gevoelens en emoties geen blijf?

* Razen je gedachten en voel je je tekort gedaan?

* Wil je springen maar stoot je daarbij op oude 'patronen' en raak je uitgeblust?

 

Ik kan je ondersteunen om je leven opnieuw in balans te krijgen. Gebaseerd op de holistische visie. Waarom? Omdat leven met en vanuit een vrij hart onvoorstelbaar meer voldoening en vervulling geeft.

 

* We bekijken wat je wél kan en wil.

* We gaan op zoek naar jouw krachtbronnen en jouw wensen.

* We nemen tijd voor liefdevolle aandacht voor jou als 'geheel': je lichaam, je gevoelens, je emoties en je wensen. 


Vruchtbaarheidscoaching

Als je probeert zwanger te worden, kan het een kwellende strijd zijn om te wachten op dat positieve teken op de zwangerschapstest. Of je nu op natuurlijke wijze of via IUI of IVF tracht zwanger te worden, de stress kan gigantisch zijn. Veel vrouwen komen door al die stress in de vecht-of-vluchtstand, waardoor het nog moeilijker wordt om zwanger te worden. Wist je dat er zachte yoga-oefeningen bestaan om je vruchtbaarheid te stimuleren? En nee, de oefeningen zijn heus niet ingewikkeld.

Yoga en meditatie kunnen je wel degelijk helpen om terug rust, zachtheid en focus in je lijf te brengen. Als je meer in balans bent, kan je makkelijker zwanger worden. Yoga kan heel goed samengaan met andere vormen van ondersteuning, zoals acupunctuur, gezonde voeding, fasciatherapie ...

 

Ik stel met jou een programma op om je lichaam terug emotioneel, mentaal en fysiek (hormonaal) in balans te krijgen. We bekijken alle aspecten van je vruchtbaarheidsgeschiedenis en bespreken welke ondersteuning je nodig hebt om je doel te bereiken. We bekijken bijvoorbeeld je levensstijl, waaronder beweging, dieet, aanvullende en alternatieve medische programma's, familiegeschiedenis en andere relevante zaken die invloed kunnen uitoefenen op je vruchtbaarheid. (Let wel, dit zijn geen medische consultaties, hoewel we alle relevante huidige, voorbije of geplande vruchtbaarheidsbehandelingsprogramma's kunnen bespreken).

Deze coaching is nuttig:

 • Als je je "vast" voelt zitten en gefrustreerd bent omdat je het gevoel hebt dat je geen vooruitgang hebt geboekt;
  Als je een andere richting uit wilt proberen of over andere mogelijkheden wilt horen;
 • Als zwanger worden een intens medisch proces is, met vallen en opstaan. 
 • Als je zwangerschap(pen) vroegtijdig werd(en) afgebroken. 

Koppelsessies zijn daarbij mogelijk. 


zwangerschapscoaching: We gaan samen voor de best mogelijke geboorte.

Bevallen zal waarschijnlijk één van de meest ingrijpende gebeurtenissen zijn in je leven. Mijn aanpak is holistisch (d.w.z met aandacht voor jou als geheel. Niet enkel het mentaal gedeelte).  We bekijken samen waar jullie wensen liggen.  We streven er naar dat jij de 'juiste' bevalling hebt op de dag dat ze zich aandient. Dat betekent ook accepteren dat de natuur soms hulp nodig heeft. Mijn aanpak is bedoeld om angst te verminderen en vertrouwen te doen groeien om zo te focussen op de geboorte van je kindje op een manier die voor jou  goed voelt. 

Mijn aanpak:

- de mogelijkheid om je voorbereid te voelen, zowel op emotioneel als fysiek vlak

- de fysiologische en psychologische processen tijdens de bevalling beter begrijpen

- de rol van de geboortepartner voorbereiden

- je helpen voorbereiden op de kennismaking met je kindje en wat er onmiddellijk na de bevalling gebeurt. 

- verzachten van je angsten en je vertrouwen in je lichaam doen groeien zodat je meer kan vertrouwen op je instincten. 

- samen een geboorteplan of wensenlijst maken 

- de technieken zullen je in staat stellen om terug kalm te worden ongeacht de uitkomst van de bevalling. 

De nadruk ligt op Mindful en relaxed bevallen 

Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness helpt tegen stress- en angstgevoelens, een negatieve stemming en zelfs pijn. Ik zet jullie/je op weg met de basistechnieken van meditatie, hypnobirthing  en ook enkele ontspanningsoefeningen, massages, affirmaties, visualisaties...   Er kan heel veel, maar niets moet. Alles op jouw tempo. Mijn manier van werken is intuïtief, zacht en uitnodigend. 

Ik kan je begeleiden bij de vroedvrouw of gynaecoloog als je dat wenst. (max 2x)coaching tijdens de bevalling

Dat kan! Dan kan je rekenen op continue persoonlijke steun tijdens de bevalling. Ik help van jouw bevalling  een liefdevolle en intense ervaring te maken. 

 • Vanaf 37 weken zwangerschap tot en met 42 weken ben ik stand-by (24/7)
 • Zodra de geboorte zich aankondigt, sta ik aan je zijde, om je aan te moedigen, gerust te stellen, fysiek en emotioneel bij te staan. Ook jouw partner wordt actief betrokken.  
 • Bij verlof of ziekte werk ik met een vervangdoula. 
 • Ik kom langs voor een postnatale consultatie

€ 550 

terugbetaling?

Er zijn mutualiteiten die een gedeeltelijke terugbetaling voorzien. Dit geldt ook voor mensen die een hospitalisatieverzekering hebben. Het is dus aan te raden je goed te informeren. Een tussenkomst van je mutuatliteit kan tot 300 euro oplopen (als ook je partner is aangesloten). Download dit formulier en geef het af bij je plaatselijk kantoor. Op die manier kan je er voor zorgen dat in de toekomst misschien ook jouw doula vergoed wordt.


Ik ben lid van de Vlaamse Federatie van Doula's

Hier kan je het Huishoudelijk Reglement en de Gedragscode nalezen voor Doula's die lid zijn van de Vlaamse Federatie van Doula's 

Huishoudelijk Reglement V Fv D Vzw 2022
Word – 38,5 KB 77 downloads